Muzika i film

Хумористичка серија о коронавирусу поделила Шпанце

Нови шпански ситком „Карантински дневници“ о животу под коронавирусом приказује како жене у једној од најтеже погођених земаља, балансирају између посла, родитељства и кућних послова – са хумористичким обртом.

„Ситком овог типа, с темом коронавируса, први те врсте на телевизији у ударном термину, показује како је затварање у кућама притисло коегзистенцију до крајњих граница“, објашњавју аутори.
 
Карантински дневници снимани су у изолацији, те је свих 15 глумаца слало снимке из својих кућа.
 
Приче прате жене под стресом које разговарају о бризи о деци са својим партнерима, о старијим рођацима о којима морају да се брину преко телефона, одржавању кондиције с онлајн часовима, заједно са свакодневним притисцима који се повећавају током живота у карантину.
 
„Имамо глумце који упале своје камере како би нам дали мало забаве када нам је то најпотребније“, један је од коментара на Твитеру, након одгледане прве од седам епизода у уторак на државној РТВЕ.
 
Међутим, шпанска публика била је подељена по питању да ли је хумор најбољи начин да се с овом ситуацијом изборе, јер су неки твитовали да је то неприкладно у земљи у којој је коронавирус убио више од 15.000 људи.
 
 
 
Извор: РТС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog