Sport

Brazilski predsjednik poziva na povratak fudbala uprkos krizi

Predsjednik Brazila Žair Bolsonaro izjavio je da želi da vidi povratak fubdala što prije jer su fudbaleri snažni i neće umrijeti od korona virusa.

Bolsonaro je jedan od svjetskih lidera koji umanjuje rizike pandemije, poredeći virusa sa "slabom gripom", uprkos sve većem broju pozitivnih slučajeva u Brazilu.
 
Veliki broj liga u Brazilu je suspendovan od 15. marta. Neizvjesno je održavanje Brazilskog šampionata koje je zakazano za 15. maj. Broj umrlih od posljedica zaraze u Brazilu je prešao 5 hiljada, a ljekari upozoravaju da se vrhunac epidemije može očekivati za dvije nedjelje. 
 
Ipak, predsjednik Bolsonaro se čvrsto zalaže za povratak fudbala. 
 
"Mnogo ljudi u svijetu fudbala koji žele da se povratak desi, jer nezaposlenost kuca i na vrata klubova. Fudbaleri, ako se zaraze virusom imaju male šanse da umru zbog svoje fizičke spremnosti, zato jer su oni sportisti", izjavio je Bolsonaro u intervju za Radio Guaiba, prenosi Gardijan
 
Dodao je i da će novi ministar zdravlja predložiti povratak igre, ali bez publike na stadijumima, kao i da zna da je većina igrača neodlučna. 
 
Zbog svojih izjava, predsjednik Bolsonaro bio je na udrau kritika javnosti, a direktor fudbalskog kluba Sao Paolo pozvao je Bolsonaru da da ostavku zbog neodgovornog rukovođenja krizom. 
 

 
Frontal/A.G. 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog