Vijesti

Evidentirano 15 prekršaja u vezi sa vanrednim stanjem

Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja lica na teritoriji Republike Srpske kojim je zabranjeno kretanje lica sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabrane kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 22,00 do 05,00 časova u protekla 24 časa prekršio je 21 građanin u Republici Srpskoj.

Od ove zabrane su izuzeta lica kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada (obrazac potvrde može se preuzeti na www.vladars.net  i www.mup.vladars.net) i lica kojima MUP RS izda dozvolu za kretanje (potvrda za licima koji nemaju poslodavca, a koja se obrate nadležnoj policijskoj stanici izkazajući potrebu za nesmetanim kretanjem). 

Evidentirano je i jedno krivično djelo protiv zdravlja ljudi:

 - Policijski službenici Policijske stanice Nevesinje došli su do saznanja da lice S.A. iz Nevesinja krši mjeru stavljanja u karantin u periodu trajanja maksimalne inkubacije zarazne bolesti, koja je trebala isteći 17.05.2020. godine, a koju je imenovani bio dužan provesti na kućnoj adresi. Izvršenim provjerama na terenu, oko imenovani nije zatečen na adresi stanovanja, već je pronađen na drugoj lokaciji na području opštine Nevesinje. Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Trebinje koji se izjasnio da se radi o KD“Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije“. 

Da ne koristi ličnu zaštitnu opremu (zaštitnu masku) na javnim površinama, policijski službenici su u protekla 24 časa zatekli 62 lica kojima je u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti uručen prekršajni nalog.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na građane da poštuju Zaključak Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, a kojim se propisuju vanredne mjere u cilju prevencije širenja virusa korona „SARS-CoV-2“ i „COVID-19“ bolesti na teritoriji Republike Srpske.

 

Frontal

                                                           

 
Twitter
Anketa

Да ли ћете искористити туристички ваучер?

Rezultati ankete
Blog