Region

Ђоковић примио награду за изузетан допринос промоцији Србије у свијету (ВИДЕО)

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић добио је награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свијету. Ђоковић је добио повељу поводом Дана дипломатије, коју му је уручио министар спољних послова Ивица Дачић.

Министарство спољних послова је поводом Дана дипломатије, у знак сјећања на сва имена која је изњедрила српска дипломатија, угостила идола младих, човјека који је својим успјесима ујединио народ у снажном доживљају среће и усхићења кроз вансеријске побједе, пробудио успавани дух и свијету послао поруку снажне спортске нације, која се поноси својом историјом и традицијом – Новака Ђоковића.

Први потпредсједник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић одао је признање Новаку Ђоковићу за свеукупан допринос у дипломатији додијеливши му награду за изузетан лични ангажман и допринос у промоцији интереса Републике Србије и њеног народа у свијету.

Дачић је угостио и Славицу Бурмазовић са дјецом, која су послије четири године враћена мајци, пошто их је отац отео и одвео у Турску, а потом и у Иран.

Дан дипломатије установљен је одлуком Владе из 2015. године, а 29. мај одређен је за датум обиљежавања у спомен на оснивање Књажевске канцеларије иностраних дјела 1839. године.

Успостављање ове канцеларије узима се за почетак професионалне дипломатије у Србији.

Тог дана донијето је Устројеније Књажевске канцеларије, на основу члана 5 "Турског Устава" из 1838. године. Указ о устројству је, уједно, био и  први закон о уређењу и задацима Министарства.

 

Извор: rts.rs

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog