VIDEO

Njujorška policija kleči pred demonstrantima (VIDEO)

U Njujorku se juče usred protesta dogodila, kako prenosi Si-En-En, filmska scena kada su neki gradski policajci kleknuli sa demonstrantima.

Video snimak prikazuje policajce kako kleče tokom protesta u Kvinsu pozivajući na pravdu za ubijenog Afroamerikanca Džordža Flojda i u znak protesta protiv besmislenih ubistava drugih crnaca.

Podsjećamo, policajac iz Mineapolisa, snimljen je kako kleči na vratu Džordža Flojda, Afroamerikanca koji je bio vezan lisicama, a koji je potom umro u pritvoru.

U videu se mogu čuti uzvici "hvala" upućeni policajcima koji kleče sa demonstrantima.

Kako piše Si-En-En, jedan od demonstranata je dok su klečali izgovarao na glas imena i drugih preminulih Afroamerikanca.

Takođe, Si-En-En javlja da je Kijara de Blazio, ćerka gradonačelnika Njujorka, uhapšena jer se pridružila nezakonitim protestima, a puštena je poslije privođenja u policijsku stanicu.

Ovo nije prvi slučaj gdje policajci kleče sa demonstrantima. Pred demonstrante je kleknuo i šerif okruga Flint u Mičigenu, koji je pred njih izašao bez oklopa i oružja i poručio im: „Ja i moji ljudi vas volimo“.

 

Frontal/D.S.
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog