Vijesti

У Републици Српској маске на отвореном простору више нису обавезне

Републички штаб за ванредне ситуације донио је јуче на сједници закључак којим престаје обавеза кориштења заштитне маске на отвореном простору.

У Закључку о спровођењу мјера заштите у заједници против вируса корона (SARS-CoV-2) бр. 35-6 од 14.05.2020 године, 36-5/2020 од 18.05.2020. године у тачки 3. подтачка 1) послије ријечи: „метра“ ријечи: „уз обавезу коришћења заштитне маске“ бришу се.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења, наводи се у саопштењу.

Ступањем на снагу овог закључка престаје обавеза коришћења заштитне маске на отвореном простору. 

У саопштењу се додаје да остаје обавеза грађана да се у затвореним просторијама, поред заштитне мјере физичког растојања од два метра и коришћења заштитне маске, придржавају упутства Института за јавно здравство Републике Српске за боравак у затвореном простору, у зависности од дјелатности која се обавља.

Републички штаб за ванредне ситуације донио je Закључак о престанку примјене Закључка о престанку обуставе јавног превоза лица број 32-2-3/20 од 08.05.2020. године.

Овим закључком ставља се ван снаге Закључак о престанку обуставе јавног превоза лица број 32-2-3/20 од 08.05.2020. године. 

Превозници који обављају превоз лица су дужни организовати рад у складу са Упутством ЈЗУ „Институт за јавно здравство Републике Српске“ и могућношћу редуковања броја полазака на аутобуским линијама у складу са потребама.

Овај закључак ступа на снагу даном доношења.

 
Фронтал
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog