Vijesti

U Republici Srpskoj 31 novi slučaj korona virusa

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Bolnici Sveti Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 296 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 31 osobe u Republici Srpskoj, saopšteno je iz Instituta.

Ради се о 25 женских и шест мушких особе, од којих су четири млађе, 24 средње и три старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 23 особе су из Модриче, три из Бањалуке, двије из Дервенте и по једна Прњавора, Добоја и Приједора.

Од 31 новозараженог, 23 особе су радници Фабрике обуће Алфа у Модричи. Хигијенско епидемиолошка служба Дома здравља Модричa приступила је епидемиолошкој обради свих запослених, извршено је испитивање контаката и анкетирање. У сарадњи са Институтом за јавно здравство Републике Српске предузете су све епидемиолошке мјере и одређена кућна изолација за све особе које су биле у контакту са зараженима.

ХЕС ДЗ Модрича наставља да проводи све активности на спречавању и сузбијању ширења инфекције у фабрици.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су и два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу и жени старије животне доби из Котор Вароша и Бањалуке, са хроничним удруженим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.469 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 116 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 991,  особа, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 28.877 особa.

Укупан број хоспитализованих је 81, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 21, а у општим болницама 60.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а РС хоспитализовано је 19 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док је у изолацији девет пацијента. 

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 67.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 853 особa, а надзор је завршен код 34.694 особа. 

 

Фронтал

 

 

Twitter
Anketa

Čega se u ovom trenutku najviše plašite?

Rezultati ankete
Blog