Region

Georgiev: Pravićemo drugačiji program, pogled “iza vijesti” (VIDEO)

United Media pokreće produkciju novog informativnog programa Newsmax Adria koji će do kraja godine prerasti u poseban televizijski kanal sa centrima u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Direktor vesti i programa Newsmax-a u Beogradu biće dugogodišnji novinar i urednik Slobodan Georgiev, koji je bio gost "Probudi se".

Od ponedjeljka gledaoci televizije Nova S imaće priliku da, od 20 časova, gledaju informativnu emisiju Pregled dana.

Direktor vijesti i programa Newsmax-a Slobodan Georgiev kaže za “Probudi se” on i njegov tim žele da ponude drugačije viđenje sadržaja kojima su građani Srbije “bombardovani” cijelog dana.

“Pravićemo program koji želi da zaviri ‘iza vijesti’. Bavićemo se značenjem događaja, i mislim da je to potrebno ljudima u Srbiji koji su izloženi haosu i poplavi informacija koju emituju ‘PR stanice’.

Želimo da izdvojimo najvažnije, da sumiramo dan, da ljudima bude jasno šta je najvažnija priča, a šta su ‘prateći događaji’. To malo odudara od tradicionalnog koncepta vijesti. Domaćini emisije su Jelena Obućina i Goran Dimitrijević”, najavio je Georgiev.

Što se tiče “odstupanja od tradicionalnog koncepta vijesti”, Georgiev pojašnjava da je riječ o onome na šta se u našoj javnosti zaboravlja, a to je da novinari biraju, odlučuju koja je najvažnija priča dana, i da je njihov posao da filtriraju događaje.

Na pitanje da li je slučajno odabran dan poslije izbora, 22. jun, za početak emitovanja “Pregleda dana”, Georgiev je odgovorio da su u Srbiji, čini se, ionako stalno izbori, te da je svejedno da li je 22. oktobar, januar ili jun.

Govoreći o tome zašto je odlučio da iz pisanog novinarstva pređe u televizijske vode, Georgiev je rekao da je pristao da preuzme ovaj posao baš zato što se radi o novosti u njegovoj karijeri.

“U pisanom novinarstvu i onlajnu sam uradio ono što sam za sad mogao, a ovo mi je izgedalo kao dobra prilika za zaokret u karijeri. Teško je odbiti priliku da vodite TV stanicu, a ja se ne bojim izazova. Mislim da ovdje imamo vrlo dobar tim, a volio bih da za 6 godina imam rezultat kakav je napravila ekipa iza N1”, rekao je Slobodan Georgiev.


Izvor: nova.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog