Vijesti

Код 26 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 311 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 26 особа у Републици Српској.

Ради се о 13 мушких и 13 женских особа, од којих је седам млађе, 16 средње и три особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, седам особа је из Зворника, шест из Приједора, четири из Челинца, три из Добоја, двије из Котор Вароша и по једна из Теслића, Рогатице, Мркоњић Града и Братунца.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби са удруженим обољењима из Добоја.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.931 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 121 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 1.269 особа. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 34.556 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 108, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 46, а у општим болницама 62.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 162.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.714 особa, а надзор је завршен код 36.168 особа.

 

Фронтал
Blog