Region

Ђоковић позитиван на ковид 19

Најбољи свјетски тенисер Новак Ђоковић саопштио да су он и његова супруга Јелена позитивни на ковид 19.

Одмах по доласку у Београд, Новак се тестирао заједно са члановима породице и тима са којима је био у Београду и Задру.

"Одмах по доласку у Београд отишли смо на тестирање. Мој и Јеленин резултат је позитиван. Дјеца су негативна", наводи се у саопштењу. 

Ђоковић је саопштио да је идеја Адрија тура била да се помогне тенисерима, добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија.  

"Све што смо урадили у протеклих мјесец дана радили смо чистог срца и искрених намјера. Наш турнир је био хуманитарног карактера са идејом да помогнемо тенисерима из региона, да им омогућимо услове да играју, остваре приходе, и на тај начин лакше преброде овај тежак период. У исто вријеме, жељели смо да пошаљемо поруке солидарности и поштовања, фер-плеја. Циљ је био и да помогнемо добротворним фондацијама и онима којима је помоћ најпотребнија, и драго ми је што се велики број људи придружио тој иницијативи", наводи се у саопштењу.

Завршница турнира у Задру, друге станице Адрија тура, отказана је због опасности од заразе коронавирусом, након што је Григор Димитров био позитиван на тестирању, а позитиван је и Виктор Троицки, као и Борна Ћорић.

"Организовали смо турнир у тренутку у којем је вирус ослабио вјерујући да су се стекли услови за његово одржавање. Изузетно ми је жао због сваког појединачног случаја заразе. Пратим изјаве љекара и надам се да се број заражених неће повећавати. Надам се да се неће компликовати било чија здравствена ситуација и да ће сви бити добро. Ја ћу остати у самоизолацији наредних 14 дана, и поновити тест за 5 дана", поручио је Ђоковић.

Бројни медији и спортисти су критиковали Ђоковића због Адрија тура, а посљедњи у низу је француски Екип, који је жестоко напао најбољег свјетског тенисера.

 

Извор: rts.rs
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog