Region

Hrvatska odlučuje o novom režimu na granicama s BiH, moguć obavezan karantin

Ministar unutrašnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović najavio je novi režim koji će se provoditi na granicama s BiH i Srbijom, a koji bi mogao uključivati i ponovnu obveznu samoizolaciju od 14 dana.

"Pratimo epidemilošku situaciju u zemljama susjedstva i ovo što bilježimo posljednjih dana su infekcije koje dolaze, odnosno koje donose ljudi koji najvećim dijelom dolaze iz zemalja našeg istočnog susjedstva. U srijedu imamo i sastanak Stožera i vjerojatno ćemo donijeti odluku kojom ćemo promijeniti režim koji u ovom trenutku postoji na graničnim prijelazima sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom, ali i kada je pitanje putovanje za državljane Kosova i Sjeverne Makedonije", poručio je u utorak Davor Božinović.

"U srijedu ćemo donijeti odluku, znate da one stupaju na snagu u 00.00 sljedeći dan, međutim ne bih sada prejudicirao, ali vjerojatno režim koji je postojao - samoizolacija za one koji dolaze iz smjera tih država, u srijedu će o tome biti riječi i vjerojatno ćemo donijeti odluku na tom tragu, ali pričekajmo", odgovorio je na pitanje o kakvom bi režimu moglo biti riječ.

Podsjetimo, broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj juče je, u 24 satnom razdoblju, bio 30, čime je ukupan broj oboljelih od korona virusa 2.366. Jedna novooboljela osoba je iz Istarske županije i jedna iz Brodsko-posavske županije. Dvije novooboljele osobe su iz Dubrovačko-neretvanske županije i dvije iz Zagrebačke županije. 12 novooboljelih osoba je iz Grada Zagreba te 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije, objavio je Nacionalni stožer.

 

Izvor: N1
Twitter
Anketa

Koliko ste knjiga pročitali u posljednjih šest mjeseci?

Rezultati ankete
Blog