Vijesti

UNICEF donirao opremu Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske od UNICEF-a Bosne i Hercegovine primio je donaciju u vidu zaštitnih naočara i beskontaktnih toplomjera.

Institut za javno zdravstvo Republike Srpske juče je od UNICEF-a Bosne i Hercegovine primio donaciju u vidu zaštitnih naočara i beskontaktnih toplomjera, vrijednu oko 36 hiljada KM. Konkretno, donacija se sastoji od 936 komada zaštitnih naočara u vrijednosti od 5.152 KM i 400 infracrvenih beskontaktnih toplomjera, vrijednih 30.903 KM. 

„Identična donacija za Federaciju BiH je gotovo spremna. Zavod za javno zdravstvo FBiH preduzima završne administrativne korake“, kazali su u UNICEF-u.  

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji i izjavio da nije samo od koristi Institutu već i drugim zdravstvenim i obrazovnim ustanovama.  Istakao je i da Institut ima dugogodišnju saradnju sa UNICEF-om te izrazio nadu da će se ona i budućnosti nastaviti.


Podsjetimo, nedavno su predstavnici UNICEF-a i USAID-a uručili Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske setove tableta i telefona za 28 centara za mentalno zdravlje u RS.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Koliko ste knjiga pročitali u posljednjih šest mjeseci?

Rezultati ankete
Blog