Vijesti

Jutjub kanal "Kings and Generals" objavio je interesantan grafički prikaz Kosovske bitke (VIDEO)

Poznati Jutjub kanal "Kings and Generals" objavio je interesantan grafički prikaz Kosovske bitke, jednog od najvažnijih sukoba u srednjovjekovnoj istoriji Srbije. Pogledajte kako to izgleda.

Jutjub kanal “Kings and Generals” poznat je po animiranim prikazima svih značajnijih sukoba i događaja iz istorije svijeta. Uz kratak film, autori daju i objašnjenja događaja i po tome su se za kratko vrijeme etablirali kao prilično uspješni na ovoj mreži.

Prije nekog vremena, na red im je došla i Kosovska bitka, a već u uvodnom objašnjenju stoji da je Otomanska imperija bila u svoje vrijeme najmoćnija svjetska sila koja je pokorila sve koji su joj se našli na putu ka Evropi. Ipak, kada su došli na Balkan, suočili su se sa žestokim otporom.

Ljudi sa ovog prostora borili su se protiv Turaka skoro 200 godina i prkosili njihovoj vladavini još mnogo potom. Krvava bitka na Kosovu koja se odigrala 1389. primjer je ove borbe za nezavisnost – navodi se u snimku.

Nakon ovoga slijedi detaljan prikaz događaja koji su prethodili sukobu kao i objašnjenje toka legendarne bitke, a interesantan je podatak da je navedeno da je Miloš Obilić ubio sutana Murata tako što je uspio da se probije do njega zahvaljujući žrtvovanju svojih 11 sadrugova koji su mu raščistili put.

 

Izvor: istorijskizabavnik.rs
Blog