Svijet

Москва међу технолошки најнапреднијим градовима Европе

Москва је ушла у првих 20 најперспективнијих европских градова за улагање у технологију, иновације и стартапове - руска престоница заузела је 18. мјесто од 76 градова на ранг листи „Градови будућности“, саопштено је на званичном порталу градоначелника Москве и владе.

„При рангирању је размотрено 76 европских градова, који су процијењени са становишта привлачења капитала, доступности квалификованих запослених и развијености инфраструктуре. Москва је ове године заузела 18. мјесто, а у једној од пет категорија рејтинга 'Екосистем стартапова' – одмах се попела на 10. мјесто“, цитиране су на сајту ријечи замјеника градоначелника Москве за питања економске политике и власничко-земљишних односа Владимира Јефимова.

Према ријечима шефа московског Одељења за предузетништво и иновативни развој Алексеја Фурсина, експерти су високо оцијенили потенцијал московског екосистема стартапа. То потврђује достигнућа града у стварању услова за развој технолошког предузетништва.

„Москва сваке године постаје све атрактивнији град за улагања, укључујући и област високих технологија, и успјешно конкурише свјетским центрима попут Хелсинкија и Милана. Град је створио повољно окружење за развијање стартапова и дигиталних платформи. Рад на увођењу иновативних рјешења у живот града показао је да за њиме постоји потреба у периоду режима привремених ограничења, када је драстично порасла потражња за добијање услуга и робе уз помоћ онлајн-сервиса“, истакао је шеф Одељења за економску политику и развој Кирил Пуртов.

 

Извор: rs.sputniknews.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog