Vijesti

Код 16 особа у Републици Српској потврђен вирус корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа тестирано је 134 узорка, а регистровано је још 16 случајева заразе, док је особа стара 41 годину преминула, навела је епидемиолог Јела Аћимовић.

Ради се о шест мушких и 10 женских особа, од којих је пет млађе, 10 средње и једна особа старије животне доби.

По пет особа је из Бањалуке и Источне Илиџе, три из Сокоца, двоје из Шамца и једно из Источног Новог Сарајева - навела је она.

"У посљедњих седам дана дошло је до погоршања епидемиолошке ситуације. И поред свих наших апела, мјере се не поштују. Најмање се поштује мјера социјалне дистанце", рекао је в.д. директора Института за јавно здравство Бранислав Зељковић.

"Да не би дошло до увођења рестриктивнијих мјера, неопходно је поштовати предложене мјере. Кориштење маски, лична хигијена, дезинфекција руку и површина и физичко дистанцирање", додао је Зељковић.

Један асимптоматски случај је довољан да зарази цјелокупну групу у којој се налази, навео је Зељковић, те додао да такви случајеви стварају велике проблеме приликом епидемиолошког анкетирања, јер имају огроман број контаката.

Укупно је у Српској до сада заражено 2.609, а опоравило се 1.380 лица.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog