Vijesti

Савјет министара БиХ именовао нове директоре СИПА и РАК-а

Савјет министара БиХ на данашњој сједници је потврдио именовање нових кадрова на челне функције Агенције за истраге и заштиту (СИПА) и Регулаторне агенције за комуникације (РАК).

Тиме је напокон деблокиран процес именовања кадрова који су прошли потребне провјере и процедуре, а чије су именовање раније договорили лидери СДА, СНСД-а и ХДЗ-а.

Данас је Дарко Ћулум именован за директора СИПА, а Драшко Милиновић за првог човјека РАК-а.

У наставку сједнице се очекује да буду именовани и кадрови ХДЗ-а на функције директора Службеног гласника, као и Агенције за школовање и стручно усавршавање кадрова.

Очекује се такође да предсједавајући Савјета министара БиХ за министра безбједности БиХ предложи Селму Цикотића, а да његово именовање сутра потврде парламентарци на сједници Представничког дома.

На дневном реду данас није било Ревидиране стратегије за рад на предметима ратних злочина, као ни спорно премјештање контакт-тачке за сарадњу с ЕУРОПОЛ-ом.

На данашњој сједници Савјета министара неће бити разматране директорске позиције у Обавјештајно-безбједносној агенцији (ОБА) и Управи за индиректно опорезивање БиХ која је затегла односе СДА и ХДЗ-а.

 

Извор: Глас Српске
Blog