SARS-CoV-2

СЗО: Постепено укидати мере ограничења за међународна путовања

Светска здравствена организација саопштила је да би земље требало постепено да укидају ограничења у вези са међународним путовањима заснована на детаљној процени ризика и да морају дати приоритет путовањима у хитним случајевима. СЗО препоручује да се предност дају путовањима у хитним случајевима, у случају хуманитарних акција, путовања важног особља и репатријације.

СЗО је сада позвао сваку земљу да анализира процену користи и ризика и да то процени на основу сопствених приоритета пре него што одлучи о наставку међународних путовања.

Раније ове недеље СЗО је саопштио да забрана међународних путовања не може трајати у недоглед и да ће земље морати да ураде више на спречавању ширења коронавируса унутар сопствених граница.

Прошлог месеца је СЗО је саопштио да ће ажурирати своје смернице за путовања уочи летњих празника на северној хемисфери.

Раније у јулу, организација је позвала путнике да се носе маске у авионима и информишу се о случајевима пораста броја заражених коронавирусом у појединим земљама.

 

Извор: РТС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog