Vijesti

У Републици Српској 40 особа заражено вирусом корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске извршено је тестирање 586 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 40 особа у Републици Српској.

Ради се о 23 мушке и 17 женских особа, од којих је седам млађе, 29 средње и четири особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 11 особа је из Добоја, осам из Бањалуке, пет из Модриче, по три особе су из Братунца и Кнежева, по двије из Дервенте, Козарске Дубице и Зворника и по једна особа је из Прњавора, Лакташа, Шамца и Брода.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је шест смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Бањалуке, мушкарцу старије животне доби из Осмака, мушкарцу старије животне доби из Дервенте, мушкарцу старије животне доби из Бијељине, мушкарцу средње животне доби из Мркоњић Града и мушкарцу средње животне доби из Бијељине.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.060 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 182 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.711 особa. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 51.870 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 270, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 72, а у oпштим болницама 198.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 4.201 особa, а надзор је завршен код 44.026 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog