Vijesti

Код 76 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Општој болници Бијељина и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 506 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 76 особа у Републици Српској.

Ради се о 43 мушке и 33 женске особе, од којих је 10 млађе, 56 средње и 10 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта 11 особа је из Бањалуке, девет из Зворника, по пет особа је из Бијељине и Прњавора, по четири особе из Градишке, Мркоњић Града, Рогатице и Хан Пијеска, по три особе су из Источне Илиџе, Котор Вароша, Лакташа, Фоче и Челинца, по двије су из Језера, Пала и Приједора и по једна особа је из Братунца, Источног Старог Града, Кнежева, Козарске Дубице, Осмака, Рудог, Сокоца, Сребренице и Угљевика.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај код којег је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу старије животне доби из Вишеграда.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.136 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 183 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 2.760 особa. На SARS-CoV-2 тестирано је укупно 52.365 особa.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 280, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 75, а у oпштим болницама 205.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 4.097 особa, а надзор је завршен код 43.509 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog