Svijet

Откривен један од најсофистициранијих тунела за кријумчарење (ВИДЕО)

Америчке власти су испод границе са Мексиком откриле незавршен тунел дуг 400 метара. У тунелу су откривени водовод, вентилациони и шински систем.

Тунел су открили федерални агенти у сарадњи са Агенцијом за имиграције и америчком царинском управом у уторак у пустињи код Сан Луиса у Аризони, саопштила је америчка агенција за имиграције.

У тунелу који је висок 91, а широк 122 центиметра откривени су и вентилациони систем, водоводне цијеви, жице за струју и шински систем, саопштили су надлежни органи, преноси РТС.

Тунел је откривен коришћењем бушилица и подземних камера, након што је откривена вртача у близини ограде на граници.

Власти су откриле стотине тунела на југозападној граници САД са Мексиком посљедњих година. Наводе да тунеле користе нарко картели и криминалне организације како би кријумчарили наркотике, људе и оружје између двије земље.

Портпарол граничне контроле у сектору Јума Вини Дулески рекао је да је откривени тунел један од најсофистициранијих у историји САД.

У јануару су америчке власти откриле најдужи тунел за кријумчарење који је у дужини од 1.300 метара водио од мексичке државе Доње Калифорније до територије САД.

Предсједник САД Доналд Трамп се раније обавезао да изгради зид на граници са Мексиком како би се спријечили незаконити преласци границе и кријумчарење дроге, али критичари напомињу да су тунели један од начина захваљујући којима може да се заобиђе таква баријера.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog