Vijesti

Код 47 особа потврђено присуство вируса корона у Републици Српској

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Болници Св. Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници у Фочи извршено је тестирање 388 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 47 особа у Републици Српској.

Ради се о 24 мушких и 23 женске особе, од којих је девет млађе, 31 средње и седам особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 13 је из Бијељине, по седам из Бањалуке и Градишке, шест из Козарске Дубице, три из Мркоњић Града, по двије из Прњавора, Фоче и Челинца, по једна из Доњег Жабара, Кнежева, Котор Вароша, Лакташа и Рудог.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. 

Ради се о три мушкарца и двије жене старије животне доби из Пала (три особе), Козарске Дубице и Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 5.694 случајева вируса корона, а преминуле су укупно 204 особе код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 3.243 особa, тестирано је укупно 55.356  особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 263, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 77, а у oпштим болницама 186. 

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.579 особa, а надзор је завршен код 46.689 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog