Vijesti

Млади СДС-а поклонили начелнику двије саднице

Грађанима је обећано да ниједно дрво у парку неће бити посјечено, ово што данас видимо је потпуно друга слика - изјавила је ово на данашњој прес конференцији Актива младих СДС-а Источно Сарајево Бојана Голијанин.

Млади СДС-а су начелнику Источног Новог Сарајева Љубиши Ћосићу поклонили двије саднице "Sorbys arie", уз наду да ће двије младе саднице наћи своје мјесто у парку “Сунце”. 

- Тужна слика кружи друштвеним мрежама. Оборено стабло, насилно посјечено, положено на земљу. То је слика која нам не треба и ми смо овим путем жељели да поклонимо начелнику младе саднице, како би се настала штета барем мало надокнадила - изјавила је Голијанинова.

Голијанинова је истакла да је узвишење, на којем је парк Сунце, вјештачки направила војска ЈНА. Управо због извођења радова, сјече дрвећа, пријети опасност од урушавања цијелог објекта, а доказ за то јесте и недавно оштећење објекта вртића “Вратите нам осмијех”.

- Пракса је да када градите зграду прво направите потпорни зид уколико је то потребно па тек онда почнете зграду. Изгледа да код нас вриједи обрнуто правило. Због неких личних интереса угрожена је безбједност дјеце. Поставља се питање колико ће овај недопустиви пропуст да кошта становнике Источног Новог Сарајева - додала је Голијанин. 

Како каже објекат се мора реновирати, а у случају његовог рушења, мораће се нови правити.

- Питамо се који је износ кирије за простор у који су премјештена дјеца из вртића? И ко ту кирију плаћа? Све су ово питања која се тичу грађана Источног Сарајева, а на која начелник као први човјек општине мора одговорити - нагласила је Голијанинова. 

Млади СДС-а Источно Ново Сарајево позвали су општинско руководство и начелника да испуни своја обећања и јавно се изјасни по питању овог проблема.

 

Извор: Катера
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog