Region

Хрватска од данас на "црвеној листи"

Хрватска би могла да буде уклоњена са британске листе сигурних дестинација, након што су у тој земљи регистровани случајеви вируса корона увезени из Хрватске.

Британски лист Гардијан наводи да ће британска влада вјероватно уклонити Хрватску са списка и због великог пораста броја новозаражених.

Ако та мјера буде усвојена, сви који у Велику Британију уђу из Хрватске мораће да буду у 14-дневном карантину.
Доношење те одлуке очекује се данас, а ако се то деси, биће погођене хиљаде британских туриста који тренутно бораве у Хрватској.
Гардијану је речено да су службеници владиног Заједничког центра за биобезбједност идентификовали одређене случајеве вируса корона који су у увезени у Британију из Хрватске.

Није познато колико је случајева потврђено, ни гдје, али је утврђено да је број увезених случајева из Хрватске на сличном нивоу као број потврђених случајева увезених из Шпаније, прије него што је та земља уклоњена с листе сигурних у року од само неколико сати, што је изазвало велике проблеме многим туристима.

Подсјетимо, велика прашина дигла се у Хрватској након одлуке Аустрије да стави ту земљу на листу небезбједних за путовање због вируса корона.

Истовремено је портпарол словеначке владе за Ковид-19, Јелко Кацин, рекао да ће данас ставити Хрватску на црвену листу, односно, одредити рок за повратак њезиних држављана из Хрватске како би избјегли обвезујући карантин.

Сви који од петка надаље буду ишли у Хрватску на одмор чека карантин од 14 дана након повратка. Они који су тренутно на годишњем одмору у Хрватској, могу се вратити кући до краја викенда, без обавезног карантина.

Јуче је био најгори дан за Хрватску од почетка епидемије новим вирусом корона. У размаку од 24 сата забиљежено је чак 219 нових случајева заразе. Двоје је преминуло.


Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog