Društvo

Manje čekanja u redu za ovjeru knjižica

U poslovnici Fonda zdravstvenog osiguranja u gradu nedavno je instaliran uređaj koji će obezbijediti bolju organizaciju rada, modernizovati usluge i elektronski regulisati kontrolu čekanja u šalter-sali.

"Cilj ove modernizacije je da osiguranicima pružimo efikasniju uslugu uz što manje čekanja u redovima", naveli su iz Fonda zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Prema njihovim riječima, prednost i dalje imaju trudnice, ratni vojni invalidi i porodice poginulih boraca.

"Odvojeni su šalteri za refundacije, ino-osiguranje te za ovjere, što osim ovjeravanja zdravstvenih knjižica podrazumijeva i sva druga prava iz zdravstvenog osiguranja za koja osiguranici zahtjeve predaju na šalterima", naglasili su u Fondu zdravstvenog osiguranja Banjaluka.

Dodali su da su nedavno u šalter-sali Poslovnice FZO RS Banjaluka urađene i određene korekcije, prvenstveno vizuelne, u cilju stvaranja što ugodnijeg ambijenta, kako za osiguranike, tako i za radnike.

"Fond nastoji da informiše osiguranike o svim pravima iz zdravstvenog osiguranja, a sve je to dostupno na našoj internet stranici, android aplikaciji, kao i na zvaničnim nalozima FZO na društvenim mrežama", naveli su iz ove ustanove.

Istakli su da su najvažnije informacije o zdravstvenom osiguranju, novinama i aktivnostima dostupne na ovim platformama, sve u cilju da se smanji potreba dolaska u poslovnice Fonda radi informisanja o pravima, procedurama i slično.

"Na internet stranici se može provjeriti putem e-servisa da li se za osiguranika redovno uplaćuju doprinosi za zdravstveno osiguranje, kao i termin pregleda za magnetnu rezonancu (MR) i kompjuterizovanu tomografiju (CT)", zaključili su iz FZO Banjaluka.


Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Da li visoki predstavnik Valnetin Incko treba da nametne zakon o zabrani negiranja genocida u BiH?

Rezultati ankete
Blog