Vijesti

У Српској 73 нова случаја вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча, Болница „Св. апостол Лука“ у Добоју и Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 573 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 77 особa у Републици Српској.

Ради се о 37 мушких и 36 женских особа, од којих су 12 млађе, 52 средње и девет особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 17 особа је из Бањалукe, седам из Лакташа, шест из Фоче, по четири из Гацка, Добоја и Источне Илиџе, по три из Бијељине, Градишке, Модриче, Мркоњић Града, Сокоца и Челинца, двије из Љубиња, Пала и Требиња и по једна из Зворника, Источног Новог Сарајева, Лопара, Петрова, Рибика и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђено 7.657 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 255 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 4.628 особa, тестирано је укупно 66.799 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 203, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 60, а у oпштим болницама 143 .

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 3.001 особa, а надзор је завршен код 52.484 особа.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog