Sport

Свечано отворен Национални тениски центар

У Бањалуци је свечано отворен Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске.

Национални тениски центар отвореним је прогласила млада тенисерка Теа Ковачевић из Градишке, симболичним ударцима рекетом.

Свечаном отварању присуствовали су предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, те Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.

Ђоковић је у видео-поруци емитованој на свечаности отварања рекао да се нада да ће у скоријој будућности посјетити Бањалуку и имати прилику да игра на новим теренима.


Предсједница Српске изразила је задовољство што је овај велики пројекат реализован у веома кратком року. Цвијановић је поручила да је Република Српска поносна на најбољег тенисера свијета.

Новаков отац Срђан рекао је у обраћању на свечаности да ће свјетски број један посјетити Бањалуку и Републику Српску првом приликом.

- На све могуће начине покушавају да спутају Новака, али неће успјети.

Он је најбољи тенисер на свијету - рекао је Срђан Ђоковић, истичући да је тенис спорт који уједињује људе, те да Новак показује да су Срби дио старе европске цивилизације.

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић захвалио је Срђану и породици Ђоковић што свих ових година сарађују са Тениским савезом Српске. Додао је да је одлука о градњи терена донесена уочи почетка турнира Адриа тур, те је захваљујући републичким институцијама то постигнуто у рекордном року.

- Све је рађено по највишим свјетским стандардима и од овог тренутка АТП мастерси могу да се играју у Бањалуци - поручио је Милиновић.

Спортски директор Тениског савеза Србије рекао је да је велика част присуствовати свечаном чину отварања Националног тениског центра.

Болић је истакао да је Бањалука тениски град, која је дала велике тенисере какви су Бојан Вујић и Николина Јовић.

- Помало сам љубоморан јер Београд и Србија немају овакав центар. Љубоморан сам и на овдашњи Челенџер на којем су играли наши најбољи тенисери - нагласио је Болић.

Централни терен урађен је по свјетским стандардима, капацитета 1.300 столица које се преливају на све четири стране трибина у бојама српске тробојке, а капацитет самог терена у случају потребе моћи ће ићи и до 4.500 мјеста са монтажним трибинама.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog