Region

Кривокапић: Припремамо нови споразум, обухвата укидање Закона о слободи вероисповести

Носилац листе "За будућност Црне Горе" Здравко Кривокапић рекао је да је у припреми други споразум три коалиције које формирају нову владу, а који ће обухватити и укидање Закона о слободи вероисповести. Није прецизно одговорио на питање да ли ће бити укинуте санкције Русији.

Одговарајући на питање руског медија Њезагај да ли је могуће да ће након промене власти Црна Гора укинути "антируске санкције", Кривокапић је рекао да су "односи увек били такви да су се Руси пре 30 година доживљавали као најближи људи".

"Али, Ђукановић је водио политику у духу Тита и наши односи су почели да се погоршавају. Због тога ћу рећи најважније: успоставићемо добре односе са свим земљама света, укључујући, наравно, и Русију", навео је Кривокапић, а преноси РТЦГ.

Упитан због чега први коалициони споразум у победничком блоку не говори ништа о Закону о слободи вероисповести, Кривокапић је рекао да је у припреми други споразум.

Због тог закона десетине хиљада грађана протестовало је на улицама седам месеци.

"Програмом законодавних реформи ту ће на првом месту бити укидање такозваног Закона о слободи вероисповести", навео је он.


Извор: РТС
Twitter
Anketa

Zamislite da imate dijete staro 18. godina, šta biste mu savjetovali?

Rezultati ankete
Blog