Vijesti

Студенти се враћају у амфитеатре, онлајн настава за сада "план Б"

Настава за бруцоше у Републици Српској почиње 5. октобра по "класичном" моделу, односно физичким присуством наставника и студената, а уз постојање "плана Б"- онлајн предавања у случају погоршања епидемиолошке ситуације.

Остали студенти на наставу крећу за један мјесец, односно почетком новембра.

Договорено је то на састанку министара за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво РС Срђана Рајчевића и представника јавних универзитета, студенстких домова, Уније студената и Института за јавно здравство РС, на којем су усвојене епидемиолошке препоруке и обавезане установе на њихово стриктно спровођење.

На састанку је усвојен план за почетак нове академске године.

- Усвојили смо препоруке Института којима су прописане епидемиолошке мјере и обавезали високошколске установе и установе студентског стандарда на њихово стриктно спровођење - објавио је на "Фејсбуку" министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске Срђан Рајчевић.

Руководства високошколских установа и установа студентског стандарда су одговорни за организовање процеса у складу са препорукама, а накнадно ће се са Институтом прописати мјере које се односе на практични дио, на оним факултетима који организују и тај вид наставе.

 

Извор: Глас Српске
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog