Vijesti

Код 268 особа у Републици Српској потврђено је присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. Апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 730 лабораторијских узорaка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 268 особa у Републици Српској.

Ради се о 148 мушких и 120 женских особа, од којих је  59 млађе, 178 средње и 31 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 121 особа је из Бањалуке, 25 из Бијељине, 20 из Градишке, 19 особа је из Пала, 15 из Приједора, 12 из Лакташа, десет из Фоче, седам из Добоја, пет особа је из Мркоњић Града, по четири из Прњавора и Сокоца, по три особе су из Источне Илиџе, Котор Вароша и Милића, по двије из Братунца, Зворника и Чајнича и по једна особа је из Вишеграда, Гацка, Источног Новог Сарајева, Језера, Козарске Дубице, Модриче, Оштре Луке, Петрова, Српца, Требиња и Угљевика. 

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су два смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о мушкарцу  старије животне доби из Бањалуке и жени средње животне доби из Модриче.

До сада је у Републици Српској потврђено 12.325 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 345 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.548 особа, а тестирано је укупно 91.892 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 316, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 114, а у oпштим болницама 202.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.932 особе, а надзор је завршен код 65.527 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog