Vijesti

Код 318 особа у Републици Српској потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 881 лабораторијскa узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 318 особa у Републици Српској.

Ради се о 174 мушких и 144 женских особа од којих је 67 млађе, 202 средње и 49 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 184 особе су из Бањалуке, 26 из Зворника, 22 из Требиња, 13 из Котор Вароша, 12 из Бијељине, осам из Лакташа, седам из Невесиња, шест из Челинца, по пет из Братунца и Рибника, четири из Приједора, по три из Градишке, Кнежева, Новог Града и Прњавора, по двије из Берковића, Билеће, Милића, Шипова и по једна из Гацка, Козарске Дубице, Љубиња, Мркоњић Града, Теслића и Чајнича.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављено је пет смртних случајева код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о четири мушкарца и једној жени старије животне доби из Градишке, Прњавора, Бањалуке, Оштре Луке и Пала.

До сада је у Републици Српској потврђено 14.452 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 372 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило укупно 7.952 особа, а тестирано је укупно 96.588 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 442, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 177, а у oпштим болницама 265.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 7.666 особе, а надзор је завршен код 66.900 особа.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog