Vijesti

Забрана рада за још 11 угоститељских објеката у Српској

У оквиру појачане контроле поштовања мјера заштите од епидемије у заједници и радним срединама, надлежни инспектори су у протеклих седам дана изрекли мјеру забране рада у трајању од седам дана за још 11 угоститељских објеката у Републици Српској, јер је утврђено да се нису придржавали заштитних мјера у циљу спречавања и сузбијања заразних болести, саопштено је из Инспектората Републике Српске.

Протекле седмице републички инспектори су у сарадњи са инспекторима јединица локалне самоуправе извршили 2.505 инспекцијских контрола у којима су у 34 случаја субјекти су затечени у прекршају, те су им изречене и казне у износу од 41.000 КМ.

У оквиру провођења наведених мјера, за нешто више од четири мјесеца, извршено је преко 20.000 инспекцијских контрола у којима изречене казне у износу од 320.000 КМ и 22 забране рада на период од седам дана, наводи се у саопштењу.

- Због погоршања епидемиолошке ситуације у Републици Српској инспекцијски органи су интензивирали надзор на терену, те субјекти могу очекивати учесталије доласке инспектора на дневном нивоу, а све у циљу досљедног провођења прописаних мјера и заштите здравља становништва - упозоравају из Инспектората Републике Српске.

Циљ инспекције, како истичу, није кажњавање већ обезбјеђивање примјене прописа, а у тренутној ситуацији и заштите здравља и живота грађана, привредних активности, економије и очување болничких капацитета.

- Неодговорно понашање и несавјесни појединци који угрожавају здравље грађана биће строго санкционисани - наглашавају из Инспектората Републике Српске и апелују на пословне субјекте да се не излажу ризику од изрицања мјере забране рада.

 

Извор: РТРС
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog