Banja Luka

Banjaluka: Od danas počinje testiranje na kovid-19 u automobilima

U Banjaluci će na Malti od 8.30 časova početi testiranja građana u automobilima na kovid-19.

Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, je rekao da će već prvog dana na ovoj novoj lokaciji za testiranje biti uzeti uzorci od 120 građana.

"Na ovu lokaciju će dolaziti pacijenti sa uputnicama gdje će iz automobila obaviti test na kovid-19 i poslije toga će moći ići kući", kazao je Radojičić.

Dodao je da se time rasterećuje lokacija za testiranje kod Poliklinike, a sa druge strane smanjuju kontakti građana, jer će na novoj lokaciji testiranja biti obavljena u automobilu.

"Ovdje će se u jutarnjem terminu uzimati uzorci, a građani ovdje dolaze isključivo sa uputnicama, znači ovo nije lokacija za komercijalno testiranje", dodaje gradonačelnik Banjaluke.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja Banjaluka, navela je da će svi pacijenti koji budu trebali da budu testirani na ovoj lokaciji biti obavješteni od strane HES-a.

"Građani će imati odgovarajuću uputnicu koja će već biti pripremljena i čekaće ih ovdje. Tako da niko od pacijenata ko nije obavješten od strane naše službe neće moći obaviti testiranje na ovoj lokaciji", rekla je Todorovićeva.

Dodala je da je i dalje ostavljena mogućnost testiranja na lokaciji ispred Poliklinike.

"Naše službe će voditi računa o tome ko od pacijenata će se testirati ovdje, a ko na staroj lokaciji ispred Poliklinike. Trudimo se da smanjimo gužve, da na neki način izađemo u susret pacijentima, a na ovaj način smatramo da ćemo biti dosta efektivniji u uzimanju briseva", navela je Todorovićeva.

 

Izvor: atvbl.com
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog