Vijesti

SDP traži da Banjaluka dobije ulicu nazvanu po Mustafi Nadareviću

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da u svom gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadareviću.

U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP-a da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banjaluke.

"Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate, preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čivat region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih vas, kao novog gradonačelnika, da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjaluci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića", stoji u pismu.

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog, čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je "moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki", prenosi Klix.ba.

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini, a njegov utiecaj na glumački svijet BiH i regije odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.



Izvor: klix.ba
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog