Politika

Košarac: Šarović prvo neka pogleda u svoje dvorište

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac ocijenio je da svakodnevni napadi predsjednika SDS-a Mirka Šarovića na zajedničke institucije i predstavnike Republike Srpske u tim institucijama, predstavljaju njegov pokušaj da prikrije i zataška novi ozbiljan izborni poraz stranke koju predvodi na proteklim lokalnim izborima.

- Šarović pokazuje sve veće znakove nervoze, posebno nakon što je ove sedmice propao pokušaj izglasavanja nepovjerenja Savjetu ministara u Predstavničkom domu parlamenta BiH. Bila je to nova potvrda za sve brojnije članove SDS-a koji smatraju da na čelu te stranke sjedi gubitnik, čija se politika, ako ona uopšte postoji, svodi isključivo na borbu za pozicije u Sarajevu uz pomoć bošnjačkih političara i dijela međunarodne zajednice - upozorio je Košarac.

Košarac je naglasio da nije iznenađen činjenicom da funkcioneri SDS-a, pogotovo iz Banjaluke i Istočnog Sarajeva, iskazuju nezadovoljstvo Šarovićevim rezultatima i odlukama.

- Šarović se bavi SNSD-om, a nikako da zaviri u svoje dvorište, iz kog mu svakog dana poručuju da je po treći put izgubio izbore u Istočnom Novom Sarajevu, opštini u kojoj živi, kao i u Rogatici, opštini u kojoj je rođen. Predsjednik SDS-a nikada nije komentarisao činjenicu da je na prvim direktnim izborima u gradu Istočnom Sarajevu SDS izgubio poziciju gradonačelnika, koju je, što sam, što u koaliciji s PDP-om, držao više od dvije decenije - istakao je Košarac.

On je dodao da Šarović sve veće pritiske trpi i u banjalučkoj regiji, gdje SDS gotovo da ne postoji, budući da je ta stranka na posljednjim lokalnim izborima u Banjaluci osvojila jedan odbornički mandat.

- Nezadovoljni SDS-ovci pričaju da je Šarović na katastrofalni izborni poraz u Banjaluci odgovorio dovođenjem novog Bogoljuba Karića, kako bi imali od čega da plaćaju Šarovićeve političke egzibicije u Sarajevu - rekao je Košarac.

On je Šaroviću poručio da bi bilo dobro da prestane sa praksom da sopstvene neuspjehe i poraze pripisuje drugima.

- Takođe, bilo bi dobro da poslanici SDS-a i PDP-a konačno prestanu da rade protiv Republike Srpske i njenih ustavnih nadležnosti, što se dogodilo i na posljednjem zasjedanju Predstavničkog doma Parlamenta BiH. Takva politika, koja je na sceni u posljednjih šest godina, nikome ništa dobro nije donijela, pa čak ni bošnjačkim političarima, koji Mirka Šarovića i njegove sljedbenike smatraju prirodnim saveznicima za sve projekte potkopavanja ustavnih temelja Republike Srpske - zaključio je Košarac.

 

Izvor: SRNA
Twitter
Anketa

Ocjenama od 1 do 5, kao u školi, ocijenite kvalitet filma

Rezultati ankete
Blog