Vijesti

У Српској код 55 особа потврђено присуство вируса корона

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске и у Болници Св. Врачеви у Бијељини извршено је тестирање 533 лабораторијских узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 55 особа.

Ради се о 30 мушких и 25 женских особе, од којих је 8 млађе, 26 средње и 21 особа старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 16 особа је из Бањалуке, пет из Бијељине, четири из Пала, по три из Братунца, Зворника и Источне Илиџе, по двије из Котор Вароша, Мркоњић Града, Приједора, Српца и Сребренице и по једна из Вишеграда, Градишке, Дервенте, Источног Новог Сарајева, Кнежева, Козарске Дубице, Лакташа, Осмака и Теслића.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе пет смртних случајева код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се четири мушкараца и једној жени, средње и старије животне доби, од којих су двије особе из Бањалуке и по једна особа из Приједора, Пала и Бијељине. 

До сада је у Републици Српској потврђенo 38.892 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.959 особа код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.173 особа, а тестирано је укупно 175.326  особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 593, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 217, а у oпштим болницама 376.  

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 5.620 особе, а надзор је завршен код 124.946 особе.

 

Фронтал
Twitter
Anketa

Da li građani BiH koji prime vakcinu, treba da budu privilegovani (nesmetan odlazak na utakmice, pozorište, bioskop, nenošenje maski u zatvorenom prostoru), u odnosu na one koji nisu primili?

Rezultati ankete
Blog