Vijesti

У Српској 92 новозаражених, 14 особа преминуло

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници Фоча и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју и извршено је тестирање 596 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 92 особе.

Ради се о 41 мушкој и 51 женској особи, од којих је 10 млађе, 58 средње и 24 особе старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 38 особа је из Бањалуке, девет из Бијељине, осам из Приједора, по четири Добоја и Кнежева, три из Челинца, по двије из Брода, Градишке, Котор Вароша, Новог Града, Петрова и Угљевика и по једна особа је из Братунца, Вишеграда, Дервенте, Доњег Жабара, Зворника, Источног Новог Сарајева, Козарске Дубице, Лакташа, Лопара, Мркоњић Града, Оштре Луке, Прњавора, Теслића и Шамца.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављенo jе 14 смртних случајева средње и старије животне доби код којих је потврђено присуство вируса корона. Ради се три особе из Бања Луке и по једна особа из Градишке, Источног Новог Сарајева, Зворника, Сребренице, Добоја, Шамца, Вукосавља, Кнежева, Козарске Дубице, Српца и Теслића.

До сада је у Републици Српској потврђенo 39.366 случајева вируса корона, а преминуло је укупно 1.992 особе код којих је потврђен тест на вирус корона.

У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада се опоравило 25.769 особа, а тестирано је укупно 177.870 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 566, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 226, а у oпштим болницама 340.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно су 4.852 особе, а надзор је завршен код 126.442 особе.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog