Društvo

Djeca iz Republike Srpske i dijaspore snimila pjesmu "Negujmo srpski jezik" (VIDEO)

U čast srpskog prosvetitelja Svetog Save, djeca iz dijaspore i regiona snimila su pjesmu i spot "Negujmo srpski jezik", saopšteno je danas iz Uprave Ministarstva spoljnih poslova Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

U snimanju pjesme učestvovala su djeca iz Republike Srpske, kao i djeca srpskog porijekla iz Danske, Francuske, Italije i Slovenije.

Sve je realizovano zahvaljujući Dečjem kulturnom centru Beograd i Udruženju nastavnika muzičke kulture Srbije, kroz realizaciji projekta "Deca- Srbiji".

Nastavnik muzičke kulture i koautor projekta Aleksandra Stanković rekla je da projekat "Deca - Srbiji" obuhvata srpsku djecu iz regiona i dijaspore, udruženu u horskom pjevanju sa vršnjacima iz Srbije.

"U vreme pandemije kovida 19, kada su zatvorene škole u Evropi i regionu, edesetoro dece sa nastavnicima srpskih dopunskih škola Danske, Francuske,

Italije, Slovenije i škola iz Republike Srpske, na onlajn probama, pripremali su pesmu `Negujmo srpski jezik`, rekla je Stankovićeva.

Ona je napomenula da je, nakon pjesme "Strujno kolo", upriličene na Nacionalni dan nauke i rođendan Nikole Tesle, u kojoj su učestvovala djeca Srbije sa srpskom djecom iz SAD i Kanade, pjesma "Negujmo srpski jezik" druga numera u projektu "Deca - Srbiji".

Iz Republike Srpske učestvovala su djeca iz osnovnih škola "Sveti Sava" i "Aleksa Šantić" iz Banjaluke, sa nastavnicima Jelenom Stanišić i Slavkom Nikolićem.


Izvor: nezavisne.com
Twitter
Anketa

Ocjenama od 1 do 5, kao u školi, ocijenite kvalitet filma

Rezultati ankete
Blog