Vijesti

Štab za vanredne situacije: U Srpskoj od 1. marta dozvoljena muzika uživo

Od 1. marta dozvoljava se organizacija muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, uz poštovanje svih epidemioloških mjera koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS, navodi se u zaključku Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Republički štab je do 5. marta produžio mjere donesene radi sprečavanja širenja virusa korona, što znači da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i dalje od 6.00 do 22.00 časova, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Kada je riječ o nošenju maske na otvorenom, u zaključku se navodi da se "preporučuje građanima da na otvorenom koriste zaštitne maske ukoliko nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra, a u skladu sa uputstvom Instituta za javno zdravstvo za korišćenje zaštitne maske na otvorenom".

Takođe do petog marta se dozvoljavaju takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista isključivo bez prisustva publike, navodi se na sajtu Vlade Republike Srpske.

Republički štab za vanredne situacije je danas održao sjednicu, 68. po redu, na kojoj je odlučeno da sve postojeće mjere u cilju sprečavanja širenja virusa korona ostaju na snazi do 5. marta.

 

Izvor: glassrpske.com
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog