Svijet

Talibani amnestirali predsjednika Avganistana i poručili mu da može da se vrati

Talibani su izdali dekret o opštoj amnestiji za sve zvaničnike avganistanske vlade, uključujući pobjeglog predsjednika Ašrafa Ganija, i obećali da se oni mogu vratiti i živjeti u Avganistanu, izjavio je danas visoki lider talibana Kalil Ur-Rahman Hakani.

Prema njegovim riječima, „nema neprijateljstva” između talibana i svrgnutog predsjednika Ašrafa Ganija, potpredsjednika Amrulaha Saleha i savjetnika za nacionalnu bezbjednost Hamdulaha Mohiba, prenosi ruska agencija TASS.

„Opraštamo svima: od generala koji se borio u ratu protiv nas do običnog čovjeka”, rekao je Hakani u intervjuu za pakistansku „Geo TV”, prenosi Tanjug.

On je, takođe, pozvao Avganistance koji napuštaju zemlju da ostanu, i istakao da propagandu u kojoj se tvrdi da će im se talibani osvetiti, šire neprijatelji.

„Talibanski zvaničnik obećava da se sve etničke grupe Avganistana mogu osjećati bezbjedno u zemlji. Tadžici, Baloči, Hazari i Paštuni su svi naša braća”, dodao je Hakani.

Pakistanski mediji, ipak, ističu da ima još uvijek mnogo ljudi koji žele da pobjegnu iz Avganistana, kao i da je oko 800 Pakistanaca u Avganistanu koji žele da napuste zemlju.

 

Izvor: politika.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog