Zanimljivosti

Bojsi postaje Srbin: Glumac Džon Čalis podnio zahtjev da postane državljanin Srbije

- Mnogi su se u Srbiji obradovali fotografijom koju je britanski glumac Džon Čalis, koji je tumačio ulogu čuvenog Bojsija u kultnoj seriji Mućke, objavio na društvenim mrežama.

Kako i ne bi, kada je na fotografiji Džonov crni "mercedes", na čijim tablicama piše "Srbija". Vrijeme je da otkrijem tajnu kako je slika nastala.

Fotografija je nastala prošle nedjelje ispred Ambasade Srbije u Londonu. Prije toga je Džon Čalis zvanično podnio zahtjev za prijem u državljanstvo Republike Srbije!

U ambasadi Srbije g. Čalisa primila je ambasadorka Srbije u Ujedinjenom kraljevstvu Aleksandra Joksimović. Imao sam tu čast da u ime Grada Beograda potpišem preporuku Grada Beograda da Bojsi postane srpski državljanin.

Nije bilo lako pobrojati na jednoj stranici šta je Bojsi učinio na promociji Srbije i Beograda, posebno u Velikoj Britaniji gde je veoma poznat i popularan.

Predsednica Vlade Repiblike Ana Brnabić podržala je ideju da Bojsi postane srpski državljanin. Želim da se posebno zahvalim našem čovjeku koji je odrastao i živi u Londonu Lazaru Vukoviću koji je najzaslužniji zato što Bojsi toliko voli Beograd i Srbiju - objavio je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić na svom Fejsbuk profilu.

- Bojsijev zahtjev za državljanstvo nalazi se već u Beogradu i kada se završe sve procedure Vlada će glasati. Lep je osećaj kada znate da uspešni i popularni ljudi kao što je Džon Čalis žele da budu državljani Srbije. Srećan sam jer Bojsi postaje i zvanično Beograđanin. Stanovnik našeg grada suštinski je postao kada je snimio film “Bojsi u Beogradu”. Bojsi, dobro došao kući! Beograd pobeđuje - kaže Vesić.

 

Povezane vijesti:  Bojsi natpisom na autu još jednom pokazao koliko voli Srbiju (FOTO)

 

Izvor: novosti.rs 
Blog