Politika

Грмуша: Незаконита наредба да дјеца носе маске у школама

Милко Грмуша, одборник ПДП-а у Скупштини града Бањалука наредбу да дјеца у школи обавезно носе маске, види као незакониту, јер није прописана од стране надлежног органа.

Милко Грмуша је прво пожелио свим првачићима срећан први дан школовања, а осталим ђацима-срећну школску годину, а онда се осврнуо на наредбу да дјеца обавезно носе маске у школама.

"Што се тиче наредбе да дјеца у школи обавезно носе маске, желим да истакнем сљедеће".

"Као човјеку, неприхватљиво ми је да се систем против короне "бори" само преко дјеце, док су протеклих дана организовани скупови са стотинама и хиљадама присутних који не само да нису носили маске и одржавали међусобну физичку дистанцу, него су се грлили и љубили као да никакве епидемије нема".

"Данас су ме контактирали љекари који тврде да ношење маске цијелог школског дана може проузроковати читав низ других здравствених потешкоћа клинцима", написао је Грмуша на на свом фејсбук налогу.

Због свега тога апелујем на надлежне да мишиће и храброст у борби против епидемије покажу на одраслима и моћнима, а не на дјечици. Било би катастрофално да се овим мјерама проузрокује више штете него користи, поготово јер је ријеч о нашим најмлађима, додао је Грмуша.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog