Republika Srpska

Руско тржиште отворено за произоводе из Српске

На састанку премијера Републике Српске Радована Вишковића са руководством Привредне коморе Санкт Петербурга разговарано је о унапређењу сарадње, њеним потенцијалима и могућностима, као и о повезивању привредника.

У Привредној комори Санкт Петербурга данас су представљени прехрамбени производи из Републике Српске, те је разговарано о пласирању и представљању овдашњих домаћих производа из прехрамбене индустрије на руском тржишту.

На састанку је исказана спремност за сарадњу са предузећима у Српској из области туризма, хотелијерства, производње хране, минералних ђубрива, као и производње пољопривредних машина.

Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић истакао је да је Српска опредијељена за сарадњу по питању пољопривредних машина и пољопривредне механизације, као и да располаже производњом здраве хране и квалитетних вина.

Пашалић је истакао да су количине вина скромне, када се упоређују са неким општим параметрима производње, али да су веома високог квалитета, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.



Састанку, који је одржан данас у Санкт Петербургу, осим Вишковића, присуствовали су чланови делегације Републике Српске, док је руководство санктпетербуршке Привредне коморе предводио њен предсједник Владимир Иванович Катенев.
 
Извор: srnа.rs 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog