Region

Milanović: Sa kakvim mandatom i u čije ime govori Komšić u Njujorku?

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio da ne zna sa kakvim mandatom je član Predsjedništva BiH Željko Komšić došao na sjednicu Generalne skupštine UN i u čije ime govori.

Komšić je došao kao jedan od članova Predsjedništva BiH. Ne znam uopšte sa kakvim mandatom i u čije ime govori. Čak i da je predstavnik Hrvata, jer funkcionišu kao tri člana, ja sam predsjednika hrvatskih građana i onih Hrvata koji žive u BiH. To je moja dužnost i obaveza - rekao je Milanović u Njujorku nakon obraćanja Generalnoj skupštini UN.

On je naveo da je predsjednik Hrvata u BiH u onoj mjeri u kojoj Ustav kaže, da se brine i vodi računa o statusu Hrvata van Hrvatske, ali uz poštovanje zemalja.

Hrvati u BiH i Njujorku imaju pravo glasa - rekao je Milanović.

Tokom obraćanja Generalnoj skupštini UN, Milanović je govorio i o BiH, izbornim reformama, te nemogućnosti Hrvata da biraju svoje predstavnike.

Da bi krenula naprijed, BiH je potreban odgovarajući institucionalni okvir za podjelu vlasti, zasnovan na načelima federalizma, decentralizacije i legitimne reprezentacije - naveo je Milanović.

 

Izvor: srna.rs

 

Twitter
Anketa

U kojoj državi su građani BiH najbolje živjeli?

Rezultati ankete
Blog