Društvo

Преминуо глумац Ненад Ненадовић

Српски позоришни, телевизијски и филмски глумац Ненад Ненадовић преминуо у 57. години, потврђено је Танјугу. Остаће упамћен по улогама у филму „Бошко Буха“, серијама „Вага за тачно мерење“, „Приче из мајсторске радионице“, „Бела лађа“.

Према писању домаћих медија, Ненад Ненадовић примљен је пре неколико дана у болницу због компликација изазваних ковидом 19.Српски уметник Ненад Ненадовић рођен је у Београду 20. октобра 1964. године.

Са глумачким позивом сусрео се још као дечак када је заиграо у Ваги за тачно мерење. Уследиле су улоге у серији Повратак отписаних, филму Бошко Буха.

Памте се његове улоге у серијама Приче из мајсторске радионице и Бела лађа.

Ненад Ненадовић у популарној дечјој серији „Вага за тачно мерење“

Волео је рад и на телевизији па је радо био члан екипе Зоотеке, емисије Пет-шоу, Фазони и форе.

Након Академије, коју је завршио у класи Миње Дедића, постао је стални члан ансамбла позоришта „Бошко Буха“ коме је остао веран до краја.

Бележио је рекорде по броју одиграних представа, а од детета глумца је постао педагог деце глумаца – водио и глумачку школу у којој је проналазио талентоване, будуће глумце.


Ненад Ненадовић у филму „Бошко Буха“ играо је Лалета

„Пo прoфeсиjи сaм jeдинaц, aли нисaм рaстao кao клaсичaн jeдинaц, jeр je у нaшoj кући стaлнo билo joш нeкoгa – свaкo кo je дoлaзиo у Бeoгрaд дa студирa биo je кoд нaс, пa je oдaтлe ишao дaљe. Taкo сaм нaучиo дa дeлим и нaвикao дa сe стaлнo с нeким дружим. Биo сaм jaкo нeмирнo дeтe, нa сaмoj грaници пристojнoсти“, навео је глумац у објави на сајту позоришта.

Добитник је више признања, али је посебно издвајао три „Бухине“ награде за представе Три мускетара и Принц – аркадна авантура.

Иза себе је оставио супругу Снежану и ћерке Јану и Мину.

 

Извор: rts.rs 
Twitter
Anketa

Da li Novak Đoković treba da se vakciniše da bi nastupao na turnirima gdje je uslov da teniseri budu vakcinisani?

Rezultati ankete
Blog