Vijesti

У Српској 273 заражених, 21 особа преминула

Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедњa 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Универзитетском клиничком центру Републике Српске, Универзитетској болници у Фочи и у болницама Св. Врачеви у Бијељини и Св. апостол Лука у Добоју извршено је тестирање 781 лабораторијског узорка, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код 273 особе.

Ради се о 146 мушкарацa и 127 жена, од којих је 56 млађе, 161 средње и 56 старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта, 70 особа је из Бањалуке, 38 из Бијељине, 19 из Требиња, 12 из Козарске Дубице, по 11 из Лакташа и Челинца, по 10 из Билеће, Добоја и Приједора, по девет из Вишеграда и Гацка, по шест из Прњавора и Рибника, по четири из Брода, Дервенте, Лопара, Модриче и Угљевика, три из Теслића, по двије из Источне Илиџе, Српца и Сребренице и по једна из Братунца, Власенице, Градишке, Кнежева, Костајнице и Новог Града.

У посљедња 24 часa, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је 21 смртни случај. Ради се о 15 мушкараца и шест жена, средње и старије животне доби од којих су по двије особе из Бањалуке, Новог Града, Добоја, Зворника и Бијељине и по једна из Приједора, Козарске Дубице, Петрова, Теслића, Рогатице, Дервенте, Фоче, Новог Горажда, Шипова, Лакташа и Прњавора.

До сада је у Републици Српској потврђено 79.375 случајева вируса корона, а преминула је укупно 4.421 особа код које је потврђен тест на вирус корона.

Републици Српској, тестирано је укупно 331.579 особа.

Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 620, у Универзитетском клиничком центру Републике Српске 212, а у осталим болницама 408. На респиратору je 60 особa (32 у Универзитетском клиничком центру Републике Српске, 28 у осталим болницама). 

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 6.919 особе.

 

Фронтал

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog