Republika Srpska

Poštanska štedionica kupila Komercijalnu banku a.d. Banjaluka

Banka Poštanska štedionica Beograd i Komercijalna banka Beograd potpisali su ugovor o kupoprodaji Komercijalne banke Banjaluka.

Poštanska štedionica biće most između klijenata iz Srpske i Srbije s obzirom da je Srbija najvažniji spoljnotrgovinski partner Republike Srpske.

Kupoprodajna transakcija trebalo bi da bude finalizovana na Banjalučkoj berzi po dobijanju saglasnosti regulatornih tijela. Nakon toga Banka Poštanska štedionica postaće sto odstotni vlasnik Komercijalne banke Banjaluka.

- Zadatak banke Poštanska štedionica s obzirom na sve ono što država Srbija svojom politikom zacrtala i što rješava, biće prisutna u Srpskoj i regionu i ovo danas je finansijski put između Srpske i Srbije - rekao je predsjednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić

Strateški cilj banke Poštanska štedionica, koja na ovakav način širi svoje poslovanje izvan granica Srbije, je ostvarivanje dugoročno održive profitabilnosti, navode u ovoj banci. Tradicionalno povjerenje klijenata iz Srpske u kompanije i institucije Srbije poziciju Poštanske štedionice mogu samo da ojačaju posebno u segmentu poslovanja sa stanovništvom.

- S obzirom da znamo da Srpska ima najveći spoljnoekonomski razmjenu sa Srbijom, mislim da ćemo i u dijelu korporativnom itekako dobar posao uraditi - dodao je Kekić.

Detalji akvizicije, kada je u pitanju cijena prodaje poslovna su tajna, ali iz Banke Poštanska štedionica navode da su zadovoljni postignutim ugovorom i mogućnostima jer su dobili sinergiju djelovanja u Srpskoj i u Srbiji.

 

Izvor: rtrs.tv
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog