Zanimljivosti

Стара планина: Светомир голим рукама задавио вука

У пиротском селу Копривштица, тачније у мјесту Главина према Завојском језеру у нођи између уторка и сриједе, одиграла се права драма у тору Светомира Потића Цене (61), када је негдје иза поноћи, међу стотинак коза алпино расе, упао вук!

Борба за спасавање стада, претворила се у борбу између четрдесетак килограма тешког вука, и овог сточара који је на лавеж паса устао из кревета и дотрчао да спасава козе. У тор је улетио голорук, а када је звијер покушала да се провуче испод ограде и оде са пленом у устима, зграбио је за задњу ногу и упустио се у борбу у којој је задобио тешке повреде - уједе по рукама и ногама, због чега се опоравља у пиротској болници.

Пошто је у борби на живот и смрт успио да задави дивљач, сав крвав и са тешким повредама, сјео је у своју „ладу ниву“, отишао до села и позвао рођаке да му помогну, односно да траже хитну помоћ из града.

"Било је око пола пет ујутро, када је дрхтавим гласом, са капије позвао оца и мене. Знао сам да је неки проблем и невоља, чим зове у то доба. Кад сам отворио врата, видео сам да је једва стајао и био је сав крвав. Укратко ми је испричао да се борио са вуком како би спасао стадо својих стотинак алпино коза, од којих живи. Рекао је да је негде иза поноћи чуо лавеж паса, и одмах устао и кренуо у тор. На његово запрепашћење међу козама је би један вук, тачније вучица. Покушала је да побегне са пленом у чељустима, али је он успео да је дохвати за задњу ногу и повуче назад. Тада је настала борба између њега и вука. Ни сам није знао да ми каже колико је све трајало, али је сасвим сигурно то време за њега било вечност. Био је блед као свећа. Из Пирота је дошла хитна помоћ, одвезла га у Болницу и сада се опоравља", каже његов комшија и рођак Ивица Најдановић.

 

Извор: rs.sputniknews.com 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog