Sport

Jović „kralj utakmice“, majstorijama donio pobjedu Realu (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida savladali su Real Sosijedada rezultatom 2:0 u meču 16. kola španske Primere, a apsolutni heroj trijumfa bio je Luka Jović.

Nije krenulo kako su Madriđani željeli, pošto je Karim Benzema zbog povrede morao u 16. minutu da napusti utakmicu, a na teren je izašao Jović.

Iako tokom prvih 45 minuta nije bilo golova, u drugom poluvremenu Jović je „preuzeo primat“ i pokazao da ipak posjeduje dovoljno kvaliteta za napad „kraljevskog kluba“.

Prvo je u 47. minutu na veoma lep način asistirao Vinisijusu za 1:0, potom je u izglednoj situaciji veoma loše reagovao i očajno zahvatio loptu, iako je prije toga uspio sjajno da se izbori za poziciju za šut, ali je u 57. i ta „barijera“ srušena.

Centaršut Tonija Krosa poslije kornera i odlično produženu loptu ka drugoj stativi Jović je odlično ispratio i veoma lijepim udarcem glavom duplirao vođstvo svog tima.

Moglo je da bude i 3:0 pošto je u završnici meča uspio da odvuče dvojicu igrača i napravi Vinisijusu dovoljno prostora da se sjuri ka golu, ali je mladi Brazilac veoma loše šutirao, pa je ostalo 2:0.

Ipak, Madriđani su sačuvali dva gola viška, došli do trijumfa kojim su prvom pratiocu, Sevilji, pobjegli na osam bodova viška uz meč manje, a Jović je zasluženo ponio epitet igrača utakmice.

Sa druge strane, Real Sosijedad ima 29 bodova, ali s obzirom na kiks aktuelnog šampiona Atletko Madrida, koji je poražen od Majorke sa 2:1, još uvijek se nalaze u odličnoj poziciji da se bore za plasman u Ligu šampiona.

 

Izvor: nova.rs
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog