Zanimljivosti

Takmičar u "Slagalici" dao tačan odgovor, ali ga je voditeljka ipak ispravila (VIDEO)

Najprije je rekla da odgovor nije tačan, a onda istu riječ izgovorila drugačije akcentovanu, istakavši da mu ipak uvažava poene.

Nije rijedak slučaj sa isječci iz emisije "Slagalica" koju prate razne zanimljivosti završe na internetu. Upravo takav slučaj dogodio se u emisiji, koju je obilježila interesantna interakcija između voditeljke i jednog od takmičara.

Takmičar je dao tačan odgovor na konačno rješenje u posljednjoj igri Asocijacija, ali ga je voditeljka ispravila i izazvala mnogo reakcija na društvenim mrežama.

Rješenje Asocijacije bio je kontinent, što je takmičar i rekao, ali ga je voditeljka ispravila u akcentovanju. Najprije je rekla da odgovor nije tačan, a onda istu riječ izgovorila drugačije akcentovanu, istakavši da mu ipak uvažava poene.

 

Iako je akcentovanje riječi kontinent koje je crveni takmičar upotrebio široko rasprostranjeno i koristi se u većini slučajeva, foneti ipak propisuju da je pravilan akcenat onaj koji je upotrebila voditeljka "Slagalice", zbog osnovnog pravila da u srpskom jeziku nijedna riječ ne može da bude naglašena na posljednjem slogu.

 

Izvor: telegraf.rs 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog