Intervju

Damir Arnaut: U 2022. želim da sa sinom i kćerkom posjetim Banjaluku, da moje kolege sa djecom budu naši gosti u Sarajevu

Redakcija Frontala obilježava doček nove godine kroz seriju mini intervjua sa poznatim ličnostima u BiH. Razgovarali smo sa Damirom Arnautom, zastupnikom Naše stranke u Parlamentarnoj skupštini BiH.

FRONTAL: Događaj koji je po vama obilježio 2021. godinu?

ARNAUT: Smjena Gordane Tadić sa mjesta glavne tužiteljice Tužilaštva BiH. Na osnovu priznanja da ne koristi TCMS sistem pri dodjeli predmeta. Priznanja pred Istražnom komisijom za stranje u pravosuđu. Nakon što smo je Mira Pekić i ja pritisli da prizna da TCMS ne koristi.


FRONTAL: Ko je po vama ličnost 2021. godine?

ARNAUT: Istražna komisija Parlamenta BiH. Dragan Mektić, Mirjana Marinković-Lepić, Zlatan Begić, Mira Pekić, Zukan Helez, Branislav Borenović, Alma Čolo, Damir Arnaut. Otjerali smo Milana Tegeltiju i smjenili Gordanu Tadić. Nećemo stati ni u 2022.


FRONTAL: Lična želja u 2022. godini?

ARNAUT: Lična? Da sa sinom i kćerkom posjetim Banja Luku. Da moje kolege sa djecom slične dobi budu naši gosti u Sarajevu. Da skupa odemo u Jasenovac i Srebrenicu. Da gradimo budućnost za našu djecu.


FRONTAL: Želja građanima BiH u 2022. godini?

ARNAUT:
Isto kao i za moju djecu.

 

Frontal

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog